2015PosterConcertWanneer de dagen weer wat langer worden en de eerste voorjaarskriebels voelbaar zijn, zal het voorjaar ook doorklinken in ‘De Ark’. Muziekvereniging Eendracht zal daar haar jaarlijkse concert verzorgen. De Drontense muziekvereniging is gelukt om een avondvullend programma neer te zetten vol met pakkende muziekstukken. Dirigent Jan Maat staat dit seizoen vijftien jaar voor het harmonieorkest en zal het beste naar boven halen uit zijn muzikanten.

Toen Jan Maat in het jaar 2000 begon bestond Harmonie Eendracht Dronten nog maar uit 20 leden. Opheffing dreigde. Dhr Maat gaf een nieuw elan aan het orkest, hij wilde de jeugd betrekken in het orkest. Er werd een eigen jeugdopleiding gestart en dat wierp zijn vruchten af. Eendracht staat weer helemaal in bloei met meer dan zestig muzikanten. 

Zaterdagavond 28 maart vindt het voorjaarsconcert plaats. Als gastmuzikant is Jacqueline Lenderink uitgenodigd. De 27-jarige accordeonist uit Steenwijk zal samen met het orkest enkele werken spelen, waaronder het bekende ‘Sous le ciel de Paris’. Een karakteristiek nummer wat de sfeer van de Franse hoofdstad duidelijk naar voren brengt. Jaqueline zal ook een aantal solistische werken ten gehore brengen. 

Daarnaast zal het orkest vele genres muziek de revue laten passeren. Het moderne ‘Midnight Dancer’ zal de zaal laten swingen. ‘The Battle of Varlar’ leent een ware veldslag  gecombineerd met een prachtig hymne. Tijdens het concert kunnen alle bezoekers deelnemen aan de muziekbingo, waarmee mooie prijzen zijn te winnen!

Ook de jongste jeugd van het jeugdorkest JoE komen aan bod met een mooi soloblok. Het jeugdorkest JoE is het opleidingsorkest als voorstadium richting het grote orkest. Maar de jongste muzikanten hebben al heel wat in hun mars! Deze avond mogen zij ook een aantal stukken mee spelen met het harmonieorkest. 

Het belooft een ontspannende avond te worden met voor ieder aansprekende muziek en bijpassende beelden op het doek.

Voorjaarsconcert Harmonie Eendracht Dronten
Met accordioniste Jacqueline Lenderink
Datum: zaterdag 28 maart 2015
Waar: Kerkcentrum De Ark, De Oost in Dronten
Aanvang 20:00 uur
Entree inclusief pauzeconsumptie: € 5,00 p.p. Donateurs van Eendracht en kinderen tot 15 jaar € 3,00 p.p.

X