Op 11 februari hebben we afscheid genomen van ons trouwe lid Jan Rozendal. Tijdens indrukkwekkende afscheidsdienst, hebben wij als Harmonie Eendracht Dronten een laatste muzikale groet aan hem gebracht.

Jan was sinds 1 december 1968 lid van Eendracht. Daarvoor speelde hij al vanaf 1955 muziek bij de muziekvereniging in Meppel. Bij de Eendracht, toen nog fanfare, bespeelde hij de sopraan saxofoon. Later is hij overgegaan naar de grote bariton saxofoon. Vorig jaar ontving hij namens Eendracht en de KNMO een gouden speld voorzien van 2 zirkonia’s, omdat moment was hij zestig jaar lid van een muziekvereniging.  Tijdens zijn lidmaatschap van Harmonie Eendracht Dronten is hij altijd een trouwe bezoeker van de repetities geweest.

Niet alleen als muzikant was Jan actief binnen de vereniging. Ook stond hij voor het orkest als de dirigent niet kon of bij kleinere optreden. Jan nam dan de muzikale leiding voor zijn rekening. Op 1e Kerstdag ging hij steevast met enkele muzikanten van Eendracht richting de Regenboog. De ouderen werden in alle vroegte gewekt met herkenbare kerstkoralen. Meer dan 25 jaar was hij hierin de leading man. Een waardevolle kersttraditie die wij als Eendracht graag willen voortzetten.

Daarnaast zorgde hij dat Eendracht prominent aanwezig was bij de 4-mei herdenking in Dronten, zelfs als de burgermeester voor deze viering de Koninklijke Luchtmacht Kapel had gestrikt om op te treden. Zijn eigen Eendracht mocht daar niet voor wijken.

De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit. Door diverse operaties moest hij het muziek maken staken. Maar als hij maar even kon, was hij telkens weer op de muziekrepetitie. Om te luisteren en wanneer de conditie het weer toeliet met instrument.  Afgelopen januari was dat ook zo. Na een revalidatie van zijn gebroken arm, heeft hij weer twee repetities meegeblazen.

In de week voor zijn overlijden was hij nog op bezoek bij de penningmeester voor de interne boekencontrole (kascontrole). Hier vertelde hij vol passie over zijn muziekleven. En dat hij uitkeek naar zijn 50-jarig lidmaatschap bij Eendracht over twee jaar. Daar wilde hij echt voor gaan, dat was zijn doel. Helaas wordt dat geen werkelijkheid.

Tijdens ons voorjaarsconcert op 8 april herdenken we Jan met een speciaal muziekstuk, welke hij ook uit had gekozen voor zijn afscheidsdienst: The Rose van Bette Midler.

X