Drummer gezocht KLAanvang 20:00 uur
Kleine zaal Theater De Meerpaal
(De Rede 80, Dronten)

Muziekvereniging Dronten gaat op zoek naar aanvulling van muzikanten in het harmonieorkest. Met een open repetitie kunnen belangstellenden meedoen aan een oefenrepetitie. De Dronter vereniging kan wel wat nieuwe aanwas gebruiken. Onder andere de slagwerkgroep is zwaar onder bezet. “Onze drummer is een paar weken geleden gestopt”, aldus bestuurslid Hilbert Buist. “Wij kunnen wel beroep op drummers bij optredens, maar het zou ook fijn zijn als de slagwerkgroep compleet is tijdens de oefenrepetities”. Een oorzaak dat er nog geen drummer is gevonden weet Buist niet. “Dronten kent genoeg enthousiaste en goede drummers. Ze willen allemaal in een popband spelen of zoiets. Maar ze hebben geen idee hoe leuk het is om in de grootste band van Dronten te spelen. Wij spelen ook popmuziek, bekende meezingers en ook serieuze werken. Bij een harmonieorkest krijgt een drummer pas echt uitdaging! Wij zijn geen stoffige club en lopen niet meer door de straten zoals vroeger. Nee, wij geven concerten! Showtime!” Eendracht heeft een prachtig instrumentarium klaarstaan voor de nieuwe drummer.

Maar ook muzikanten voor andere instrumentgroepen zijn meer dan welkom. Zij het op gebied van trompet, klarinet, hoorn, dwarsfluit, pauken of xylofoon. “Bij ons heb je echt geen hoog niveau nodig”, zegt Buist. “Wanneer je al bij wijze van spreken Vader Jacob kan meespelen, pas je al in het orkest. De rest leer je vanzelf.” Het orkest is een mengeling van leeftijdscategorieën. Veel jeugdigen en senioren maken het tot een gezellig geheel.

De open repetitie wordt gehouden in de kleine zaal van De Meerpaal in Dronten op dinsdagavond 17 november. Vanaf 20:00 uur kunnen belangstellenden plaats nemen op de tribune of gelijk deelnemen binnen het orkest om te proberen. “De vereniging heeft gratis leeninstrumenten beschikbaar”, aldus voorzitter Marinus de Boer. “Vooraf een duur instrument kopen om mee te mogen doen, hoeft dan geen drempel meer te zijn. Wij willen zo vrij toegankelijk zijn voor iedere muzikale Drontenaar.”

Voorafgaand aan de open repetitie is om 19:00 uur de voorspeelavond van de leerlingen die in september zijn begonnen aan het scholenproject. Via Eendracht en de Meerpaal konden basisschoolleerlingen zich aanmelden voor acht gratis proeflessen om te ruiken aan het instrument. Nu het einde van de proefperiode nabij komt, kunnen de leerlingen hun kunsten laten tonen aan het publiek. Samen met jeugdorkest JoE en het harmonieorkest Eendracht wordt een miniconcert verzorgt aan ouders/verzorgers en familieleden. Belangstellenden uit Dronten zijn welkom. Toegang is gratis.

Wil je op de oefenrepetitie al gebruik maken van een instrument van ons om te proberen? Meld je dan vroegtijdig aan via h.buist@harmonie-eendracht.nl, dan zorgen wij dat er een instrument beschikbaar is.
 

X