Op 13 Juni a.s. (19.00 uur, vóór de voetbalwedstrijd) zal het Amerikaanse orkest uit Michigan, de Holland Legion Band (HLB), een gratis concert geven in de Meerpaal. De Holland Legion Band heeft Nederlandse roots en zal een gedeelte van het programma gezamenlijk uitvoeren met Harmonie Eendracht Dronten.

Dit concert van de Holland Legion Band is de afsluiting van hun tournee door Frankrijk, Luxemburg en Nederland, die ter gelegenheid van 70 jaar D-Day is georganiseerd. 6 Juni 1944 is het begin geweest van de bevrijding van West Europa en een lange aanloop van de uiteindelijke bevrijding van Nederland.

De Holland Legion Band brengt samen met Harmonie Eendracht Dronten in een sprankelend programma een hommage aan de vrijheid die voor ons is bevochten en natuurlijk aan de veteranen die 70 jaar geleden aan D-Day hebben meegedaan. Tijdens dit concert wordt ook het werk “Back to Normandy” uitgevoerd van componist Fred Vogels uit Dronten. Dit werk is geschreven voor een serie herdenkingsconcerten in Normandië tijdens de festiviteiten van 70 jaar D-Day. Bijzonder aan deze compositie is de gelijktijdige vertoning van speciaal op de muziek gemonteerde filmbeelden over het begin van D-Day, 6 Juni 1944.

Na het concert is er gelegenheid om de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië in de hal van de Meerpaal te bekijken.

2014AmericaConcert2