Nieuwjaarsconcert2014

Een zwierende wals, de muziek van Strauss, de Radetzky-mars… het Nieuwjaarsconcert op 1 januari vanuit Wenen is een vaste waarde aan het begin van het nieuwe jaar. Eenzelfde vaste waarde is in Dronten aan het ontstaan, want een aantal muziekverenigingen in de gemeente Dronten geeft haar eigen nieuwjaarsconcert. Al meerdere jaren brengt dit concert een aantal honderden bezoekers naar de Meerpaal.

Alle muziekverenigingen van de Gemeente Dronten nemen deel aan dit concert: Amor Musae (Brass Band) uit Swifterbant, Harmonie Eendracht uit Dronten en Maris Sonores (fanfare) uit Biddinghuizen, in samenwerking met De Meerpaal.

Net als de afgelopen jaar belooft dit nieuwjaarsconcert een bijzondere avond te worden waarin de deelnemende verenigingen een afwisselende show zullen voorschotelen, die past in de nieuwjaarstraditie. Een gezellige avond vol passie, plezier en prestatie met een knipoog naar het nieuwjaarsconcert in Wenen. Sfeervolle walsen, bekende marsen en moderne blaasmuziek! Zo zal Eendracht het bekende ‘You’ll never walk alone’ spelen, een bekende hit van Lee Towers.

Als afsluiter van het concert zullen traditiegetrouw alle orkesten samenvoegen tot één supergroot orkest. Dit jaar onder leiding van dirigent Jan Maat van harmonieorkest Eendracht. Onder andere medley van Eric Clapton passeert de revue. Als afsluiting van de avond komen alle bekende klassieke feesthits voorbij in de medley ‘Arena Classics’. De blaasmuziek in de gemeente Dronten bruist!

Het concert vindt plaats in de theaterzaal van De Meerpaal in Dronten, op vrijdagavond 15 januari 2016. Aanvangstijd is 20.15 uur. Toegangskaarten zijn te koop via de website van De Meerpaal of aan de theaterkassa. 

Direct toegangskaarten kopen

Foto: ByWilco

X