Bron: Flevopost

Dronten – De Holland American Legion Band uit Michigan gaf vrijdagavond een gratis concert in De Meerpaal. Het bevrijdingsconcert ter gelegenheid van 70 jaar D-Day werd voor een deel samen uitgevoerd met Harmonie Eendracht Dronten.

Aansluitend aan dit concert kon het publiek live de eerste WK-wedstrijd van Nederland kijken op het plein in De Meerpaal.

Afsluiting van D-Day tour

Het concert van de Holland American Legion Band is de afsluiting van een tournee door Frankrijk, Luxemburg en Nederland. De tour vond plaats ter gelegenheid van zeventig jaar D-Day. 6 juni 1944 is het begin geweest van de bevrijding van West-Europa en een lange aanloop van de uiteindelijke bevrijding van Nederland.

Hommage aan de vrijheid
De Holland American Legion Band bracht samen met Harmonie Eendracht Dronten een hommage aan de vrijheid die is bevochten en natuurlijk aan de veteranen die zeventig jaar geleden aan D-Day hebben meegedaan.

Tijdens dit concert werd ook het werk ‘Back to Normandy’ uitgevoerd van componist Fred Vogels uit Dronten. Dit werk is geschreven voor een serie herdenkingsconcerten in Normandië tijdens de festiviteiten van zeventig jaar D-Day. Bijzonder aan deze compositie is de gelijktijdige vertoning van speciaal op de muziek gemonteerde filmbeelden over het begin van D-Day, 6 juni 1944.

Het concert werd vrijdagavond afgesloten met het Wilhelmus en The Star Spangled Banner.

Bekijk alle foto’s van de hele dag:
{eventgallery event=”AmericaHollandConcert2014″ attr=images mode=link max_images=4 thumb_width=125 }
Video’s:
//www.youtube.com/watch?v=OK3GonoTtIE