Deze week is het precies 50 jaar geleden dat Harmonie Eendracht Dronten is opgericht. Om precies te zijn op 9 mei 1963 werd de algemene muziekvereniging Eendracht statutair vastgelegd, en konden de eerste repetities starten. Op 11 oktober 1963 was de toenmalige fanfare klaar voor het eerste optreden.

Gisteren heeft de vereniging een klein feestje gevierd! Er was taart voor alle leden, jeugdleden en de ouders van de jeugdleden. Voorzitter Jacco Wisman sneed samen met het oudste lid Jaap van der Linde (bijna 50 jaar lid) de taart aan. Gelijktijdig werd het jubileummagazine ‘Eendracht’ gepresenteerd die huis aan huis verspreid zal worden.

Er zijn dit jaar tal van jubileumactiviteiten. In januari werd al een groot evenement georganiseerd. Een play-in, waarbij Eendracht de bekende componist Jacob de Haan naar Dronten haalde. Bijna 150 muzikanten uit heel Nederland deden hier aan mee. Op zaterdag 25 mei gaat Eendracht een battle aan met DJ Browbeat. Een 45 minuten durend nonstop muziekspektakel.

Op 15 juni gaat Eendracht door alle wijken van Dronten met een open Engelse Dubbeldekker, om het jubileum met Dronten te vieren. Hoogtepunt wordt het jubieumconcert in De Meerpaal, waarbij Eendracht deels in concert gaat met de beroemde tv-pianist Cor Bakker. Ook zal zangeres Marloes Maat met ons gaan optreden. Kaarten zijn halverwege mei beschikbaar bij De Meerpaal in Dronten.
{phocagallery view=category|categoryid=6|limitstart=0|limitcount=0}
X