Harmonie Eendracht is de muziekvereniging in het dorp Dronten.

Sinds 9 mei 1963 wordt het dorp opgeluisterd met de muzikale noten van de vereniging. In de loop der jaren zijn er heel wat ontwikkelingen geweest. Zo zijn wij als fanfare begonnen met een eigen drumband en majorettes, maar midden jaren negentig omgevormd naar een harmonie. In het verleden liepen wij ook door de straten, dit doen wij nu niet meer. Wij verzorgen alleen nog staande of zittende optredens en concerten.

Wij voelen ons jong en dynamisch, gaan met de tijd mee en willen dat laten zien en horen aan ons publiek! Een goede mix van muziek, gezelligheid onder elkaar, leuke uitstapjes en een frisse look maken de pret bij Harmonie Eendracht groot!

Onze vereniging bestaat uit drie elementen. Het harmonieorkest is ons primaire deel. Om dit onderdeel gezond te houden, is de aanwas van jeugd erg belangrijk.

Daarom heeft Harmonie Eendracht zelf een Jeugd Opleiding, maar werkt ook samen met De Meerpaal Academy om opleidingen op alle instrumenten te kunnen realiseren.

Om de muzikanten in opleiding gelijk kennis te laten maken met samenspel, mogen zij ook meespelen in het Jeugd Orkest (JoE).

De vereniging wordt gedraaid door  vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van blaasmuziek in onze woonplaats.

Kom jij ook meespelen bij de grootste band van Dronten?

Passie voor muziek hebben, plezier en pret in het maken ervan en gezamenlijk gaan voor de beste prestatie!

X