Harmonie Eendracht Dronten

Het orkest van Dronten. Samen muziek maken met plezier.

Speel mee in ons orkest!

Het harmonieorkest van Dronten

Harmonie Eendracht is het orkest binnen Dronten. Bij verschillende gelegenheden in de omgeving wordt het harmonieorkest uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Maar ook organiseerd het orkest zelf diverse concerten.

We zijn allemaal amateurs! Maar hebben wel passie voor muziek. Samen hebben wij veel plezier en pret in het maken van muziek. Alle houtblazers, koperblazers en slagwerkers geven het uiterste om een een prachtig resultaat neer te zetten. Wij verwelkomen alle muzikanten van A-niveau tot de ervaren musici. Deze mix van muzikanten brengt jong en senior samen tot een bloeiend orkest, met uitdaging in muziek maken.

Concert in de woonwijk

2022

Concert bij AERES Hogeschool Dronten

2017

Wekelijkse muziekrepetitie

Elke dinsdag (19:45 – 22:00) Ichthus College Dronten

Harmonieorkest in concert

Jubileumconcert 50-jaar
2013 (Met pianist Cor Bakker)

Volkskerstzang in De Meerpaal

2014

Euphonium sectie in uitvoering

2013

Ons orkest loopt niet meer zoals vroeger door de straten. Wij verzorgen enkel nog zittende optredens op vaste locaties/podia. Het jaarlijkse programma is elke keer weer anders. Enkele vaste items komen jaarlijks terug, zoals het vlagceremonie tijdens Koningsdag en 4-mei herdenking op het Meerpaalplein.

Daarnaast verzorgen wij optredens en concerten in het theater, op diverse openbare locaties en op uitnodiging van derden.

Dirigent

Sinds november 2023 staat dirigent Arjan Rutten voor het harmonieorkest. Vol passie, humor en enthousiasme probeert hij het uiterste te halen uit de muzikanten. Daarnaast  dirigeert hij het jeugdorkest JOE. Naast onze vereniging staat hij ook voor harmonieorkest Excelsior in Ermelo.

Repertoire

We zijn een divers orkest. Wat we gaan spelen is helemaal afhankelijk van het soort optreden. Echt een mix van verschillende soorten en stijlen muziek. Van lichte popmuziek tot klassiek. Concertstukken, harmonieuze klanken tot een echte mars. Het kan maar zo zijn dat er een stuk uit de ‘top 40’ op de lessenaar verschijnt of een echte concertstuk van een top componist. Maar ook hebben wij een groot muziekarchief opgebouwd de afgelopen 50 jaar. Dus soms spelen wij ook een gouwe ouwe ‘uit de oude doos’. Dit maakt het zo leuk om met jong en senior muzikanten muziek te maken.

Elke week samen oefenen

Iedere dinsdagavond (niet tijdens Kerst- en zomervakantie) komen onze muzikanten samen voor de wekelijkse repetitie. Van 19:45 tot 22:00 uur maken we heerlijke muziek. De dirigent zet de puntjes op de ‘i’ om ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor een optreden. Tussendoor is er een korte pauze voor een kop koffie/thee. We oefenen wekelijks in de grote aula van het Ichthus College in Dronten (Jupiterweg 25).

 

Kom een keer sfeer proeven tijdens onze wekelijkse repetitie! Wees welkom om gelijk met een instrument in het orkest te schuiven.

Probeer het nu gratis 4 weken, zonder enige verplichtingen!

Aula Ichthus College
Jupiterweg 25, Dronten
Elke dinsdag
19:45 – 22:00

?

Meespelen in het orkest

Welk instrument bespeel je?

Heb je een HaFaBra diploma?

Welk diploma heb je behaald, of op welk vergelijkbaar niveau speel je?

Heb je een eigen instrument?

Wil je een instrument in bruikleen van onze vereniging?

4 + 11 =

X